Pàgines

22 de març 2012

Escola d'estiu Gestió de la Creativitat en la Societat de la Innovació


Montréal i Barcelona, del 29 de juny al 14 de juliol de 2012

En l'escenari actual la creativitat ha esdevingut la clau d'èxit en les noves estratègies d'innovació empresarial. Parlem d'un nou requisit altament demandat entre els nous perfils professionals. Especialment entre aquelles figures vinculades amb disciplines i projectes culturals, que requereixen que la creativitat sigui present i visible, no únicament en la proposta artística, sinó també en el procés de disseny i desenvolupament dels projectes que es duen a terme.

Per aquests motiu, els alumnes del Màster Oficial en Gestió Cultural són perfils summament susceptibles de ser participants a l'Escola d'Estiu "Gestió de la Creativitat en la Societat de la Innovació", que des de ja fa tres anys organitzen conjuntament l'HEC Montréal i la Universitat de Barcelona.

L'objectiu d'aquest programa intensiu -que es desenvolupa en part al Canadà i en part a Catalunya- és comprar les pràctiques i els enfocaments creatius d'àmbits diversos com la indústria, les arts o la ciència, estudiant el procés creatiu des d'una perspectiva multidisciplinari, internacional, intercultural i intergeneracional.

El termini de candidatures fa dies que està obert i ara que just està a punt d'acabar-se, aprofitem per publicar l'experiència de les estudiants Laura Resina i Anna Gual, participants en les edicions 2011 i 2010, respectivament, per si algú encara està dubtós.

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

"El passat estiu 2010 vaig ser seleccionada per a participar a la Summer School organitzada entre la UB i la HÉC de Montréal. I no puc deixar de dir i repetir que aquesta ha estat, sens dubte, una de les experiències més enriquidores de la meva vida, tant a nivell acadèmic com, sobretot, personal.

Potser el títol del curs us semblarà ambigu, massa tècnic, o potser massa llarg. Potser us generarà alguna mena de pensament dubtós respecte a la matèria que s'hi impartirà o bé que queda massa lluny del vostre sector... No patiu, jo vaig tenir la mateixa sensació! Però només puc animar-vos a inscriure-us.

Realment és un curs molt intensiu, amb molts continguts, i que demana un gran esforç d'atenció i comprensió per part dels participants. Es divideix en una setmana a Montréal i una a Barcelona, amb un elevat nombre de participants. El més interessant en aquest sentit és que aquests participants provenen d'empreses, és a dir, són ja professionals dels seus sectors, hi ha també acadèmics universitaris i alhora, estudiants d'ambdues universitats amb un alt nivell acadèmic. Tots ells treballen i participen conjuntament en totes les activitats organitzades.

Moltes de les activitats són visites a equipaments i empreses, que d'alguna manera tenen un vincle especial amb la creativitat i el "bon saber fer". Canadà és un país increïble, en tots els sentits. La intensitat del curs impedeix poder visitar la ciutat amb tranquil·litat, però realment val la pena fer el viatge!

Si ets una persona interessada en veure i conèixer altres maneres de fer, en compartir experiències amb moltes i diverses persones, domines l'anglès, ets curiosa i inquieta, no deixis passar aquesta oportunitat!"

Laura Resina, Edició 2010
@laura_resina


"Una experiència apassionant, inoblidable i transformadora. Aquesta és la sensació que em queda després d'haver participat a l'escola d'estiu 2011 sobre gestió de la creativitat organitzada per la Universitat de Barcelona i l'Escola de negocis HEC Montréal.

Durant la primera quinzena de juliol (una setmana a Montréal i l'altra a Barcelona), vaig poder assistir a xerrades punteres donades per conferenciats de renom mundial, visitar empreses capdavanteres en la gestió de la innovació i generar, alhora, una xarxa de contactes professionals i personals incomparable.

Tots els entusiasmes es queden curts quan he d'explicar el què vaig viure.

D'entre totes les coses bones, m'agradaria destacar l'aprenentatge adquirit gràcies a la interdisciplinarietat i la talla dels assistents, càrrecs directius d'arreu del món d'àmbits molt diversos (des de les telecomunicacions passant per la informàtica, la biologia o la gestió cultural), que m'han servit de guia a l'hora d'aplicar la creativitat com un mitjà per assolir objectius laborals.

Poc més a dir. Aquesta escola d'estiu és única i val molt la pena."

Anna Gual, edició 2011
@annagual

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada