16 d’oct. 2014

Experiència UB: Teatre de l’Aurora i la Mostra d’Igualada

Els alumnes del Programa de Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona tenen l'oportunitat de posar en pràctica tot el coneixement adquirit a classe. Aquestes pràctiques les poden triar a on vulguin i en Pol Gil i Marimon, estudiant del Màster Universitari en Gestió Cultural ho va fer al Teatre de l'Aurora i a La Mostra d'Igualada. Aquí la seva visió de fer pràctiques, fora de Barcelona, que volem compartir amb tots vosaltres:

Hi ha la tendència a pensar que les millors pràctiques per al Màster només es troben a Barcelona. És indubtable que a la ciutat comtal n’hi ha de molt bones, però no s’ha de perdre la perspectiva i fora de Barcelona hi ha entitats culturals on realitzar-hi pràctiques molt aconsellables. Amb la meva experiència ho puc corroborar plenament.
El meu pas per Igualada va ser molt satisfactori. Vaig realitzar dues pràctiques, per una banda al Teatre de l’Aurora, i per l’altre a la Mostra, una fira de teatre infantil i juvenil. Al ser organitzacions més petites la clau de volta és que l’ambient que vaig respirar va ser immillorable i molt familiar i, alhora, les cotes de responsabilitat varen ser elevades, ja que has de dur a terme tasques que potser en projectes més grans no les podries executar. En aquest sentit, et veus molt recompensat, ja que ets conscient del teu creixement a nivell professional i treballes a gust perquè estàs molt motivat. Al mateix temps, sortint de Barcelona pots conèixer quines són les dinàmiques culturals existents en aquell territori o comarca i enriquir-te coneixent propostes a nivell més local.

Sens dubte, recomano realitzar pràctiques fora de Barcelona, perquè dóna un punt de vista i una visió diferent del sector cultural i pots copsar com batega la cultura fora de les fronteres de la ciutat de Barcelona. En aquest sentit, existeixen projectes culturals tan consolidats com la Mostra d’Igualada, que el darrer any va celebrar la 25a edició, el Festival Temporada Alta, la Fira Tàrrega, el Festival Trapezi de Reus, la Fira de Teatre de Titelles de Lleida, etc. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada