1 de jul. 2015

Entrevista exalumna Sílvia Artigas - Sala Beckett/Obrador


La Sílvia Artigas Vilà és exalumna del Màster en Gestió cultural, cursant-lo del 2010 al 2013. Des de la seva participació al Màster ha treballat en diversos projectes culturals com el London Spanish Film Festival o el Centre Cívic Pati Llimona. Els últims anys s’ha especialitzat en comunicació d’arts escèniques, sent cap de comunicació del Teatre Akadèmia i en l’actualitat de la Sala Beckett/Obrador Internacional de Dramatúrgia. A més, des de fa un any, ha engegat el seu propi projecte: un alberg cultural al centre de Barcelona.


  • Perquè vas escollir el Màster universitari en Gestió Cultural de la UB?
Després d’acabar la carrera de Comunicació Audiovisual vaig començar a col·laborar amb projectes culturals de proximitat (centres cívics) i vaig sentir que necessitava formació en aquest camp. Vaig decidir, però, prendre’m un temps sabàtic i vaig viatjar a l’Argentina. Allà vaig buscar informació sobre formació en gestió cultural i, després de comparar diverses propostes, l’opció del Màster Universitari en Gestió Cultural de la UB va ser la que més em va convèncer.
  • Quina assignatura del màster t’ha estat més útil de cara al món professional?
M’és impossible triar una única assignatura perquè totes elles formen un mosaic necessari per una formació completa. De fet, com que l’últim anys del Màster vaig gaudir d’una beca de col·laboració i estava a la secretaria tècnica vaig aprofitar per fer d’oient a un parell d’assignatures optatives que no havia pogut escollit en anys precedents. Potser per l’itinerari professional que he seguit després, i sobretot pel que fa a endegar una empresa em quedaria amb Control comptable i pressupostari per a gestors culturals (no n’havia fet mai i encara ara m’és útil cada dia), Finançament i captació de recursos i Disseny i control d’una producció (aquestes dues últimes perquè els casos pràctics que vam treballar em van ser realment útils).
  • Quina va ser la relació amb els teus companys i com valores el fet que gairebé el 40% sigui estranger?
Crec que és molt enriquidor les diverses procedències dels estudiants del màster, no només pel que fa a origen físic sinó acadèmic i professional. El fet de poder fer un treball amb una educadora social, una comunicadors audiovisual, una músic i una humanista, per exemple, fa que tot el procés sigui més interessant. Amb els companys i companyes de la meva promoció l’experiència va ser molt positiva i, de fet, amb alguns d’ells i elles hem seguit trobant-nos en el món professional, fins el punt que fa uns mesos treballava diàriament amb 3 dels companys de la meva promoció. El màster és un molt bon moment per conèixer persones amb qui podries treballar en algun projecte i val molt la pena aprofitar aquesta oportunitat.
  • Com valoraries la teva experiència al màster universitari en Gestió Cultural de la UB?
Com ja es desprèn de les anteriors preguntes, la meva experiència en el Màster universitari en Gestió Cultual de la UB és més que positiva. Més enllà de ser un segell de qualitat en la meva formació i d’haver suposat l’aprenentatge d’uns continguts més que útils per la meva carrera professional, m’ha permès conèixer a grans professionals entre els meus companys i companyes, els professors i professores i els professionals en actiu convidats en diverses sessions. Tot això ha fet de mi un perfil professional més capacitat per encarar una carrera en arts escèniques, que és el que sempre havia volgut, i que just vaig engegar, en acabar el màster. Per tant, no tinc més que agraïment cap al Màster universitari en Gestió Cultural de la UB.

El Twitter de la Sílvia és: @silvia_artigasCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada