30 de març 2016

Dues guanyadores ex aequo del Premi Internacional Ramon Roca Boncompte 2015 d’Estudis de Gestió Cultural


La mexicana Liliana López i la catalana Gemma Carbó, guanyadores ex aequo del Premi Internacional Ramon Roca Boncompte 2015 d’Estudis de Gestió Cultural (dotat amb 6.000€) presentaran la seva recerca el proper dimarts dia 5 d’abril de 2016, a les 19h, a l’Aula Magna de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona. 
El treball de Liliana López es titula ‘La gestión cultural como construcción de la ciudadanía’. Des d’una perspectiva llatinoamericana (Liliana López és mexicana) però que te sentit a escala universal, s’endinsa en les possibilitats de les polítiques i la gestió cultural per endegar processos de transformació en favor d’una ciutadania activa. Analitza diverses estratègies i aposta per una determinada forma de fer gestió cultural afavoridora de la construcció de ciutadania.
La recerca de Gemma Carbó, ‘Pensar l’educació des de la cultura: polítiques culturals i educació a Catalunyaconsisteix en una crítica a la baixa correlació existent entre les polítiques culturals i les educatives a Catalunya. La investigació identifica els factors de divergència i demostra les dificultats de l’articulació entre els dos camps, al mancar un veritable diàleg entre els diversos actors i institucions involucrades per causes polítiques i sociològiques.
El jurat del premi, presidit per Maria Dolors Enrich (Ros Roca Group) i format per Joan Biscarri (Universitat de Lleida), Lluís Bonet (Universitat de Barcelona), Alba Colombo (Universitat Oberta de Catalunya), Elisenda Figueras (Universitat Pompeu Fabra), Jordi Baltà (Associació de Professionals de la Gestió Cultural) i  Oriol Martí (FiraTàrrega) ha valorat l’alta qualitat dels treballs presentats i l’excepcional interès del premi ex aquo atorgat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada