3 de jul. 2014

PROFESTIVAL.NET nova plataforma sobre festivals

La UB crea el primer portal que aglutina a tots els festivals de l'Estat Espanyol, amb l’ambició de ser la plataforma europea de referència

Profestival.net un espai de difusió de festivals i una plataforma de recursos online per a la professionalització del sector.

Els doctors Lluís Bonet i Tino Carreño han liderat l’equip del Programa de Gestió Cultural de la Universitat de Barcelona que ha creat el portal Profestival.net. Una plataforma que neix d’una combinació de factors: una línia de recerca que acaba de publicar el llibre sobre els festivals europeus de música, el projecte final del Màster en gestió cultural de l’Edu Muñoz, i la tesis doctoral d’en Tino Carreño (investigació premiada amb el Premi Internacional Roca Boncompte d’estudis de gestió cultural). Una bona manera de celebrar els 25 anys del naixement del primer màster en gestió cultural a Espanya per part de la Universitat de Barcelona.

Profestival.net és una potent eina de lliure accés per donar a conèixer els festivals culturals a escala nacional i internacional, així com una plataforma de serveis online per al sector, una web de col·laboració directa entre organitzadors, el públic i el teixit professional. Els seus objectius són:

  • Difondre l'àmplia i variada oferta de festivals artístics i culturals (música, cinema, arts escèniques, etc.) gràcies a un mapa geolocalitzador, un potent cercador, dades generals i específics sobre els esdeveniments, una agenda i les darreres noticies de programació.
  • Potenciar la formació i el nivell de professionalització de l'ocupació cultural a través d'un conjunt d'eines i recursos interactius (directoris, oferta formativa específica, notícies rellevants, recursos R + D -referències bibliogràfiques, referències videogràfiques, estudis i estadístiques, convocatòries, normativa, blocs)
  • Impulsar la comunitat d’organitzacions, periodistes, professionals i voluntariat, així com, el contacte entre ells, amb la finalitat d'enfortir i fer-lo més competitiu a escala internacional.


Profestival.net és un projecte del Programa de Gestió Cultural de la Universitat deBarcelona, gestionat per la Fundació Bosch i Gimpera que actualment recull més de 1.200 festivals de música moderna, teatre, música erudita, dansa, titelles, cinema, etc. Ha estat possible gràcies a l’ajut del Ministeri d'Educació, Cultura i Esports del Govern Espanyol i l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB). La seva ambició és créixer internacionalment i esdevenir la plataforma de referència dels festivals europeus.

Gràcies a la recerca realitzada pels investigadors del programa no només coneixem les tipologies i característiques dels festivals catalans, espanyols i europeus, sinó que s’ha analitzat la seva adaptació a la crisi econòmica. Per què han nascut més de 150 festivals en els darrers quatre anys? Quines característiques tenen? Què està passant en el particular paisatge de la ciutat de Barcelona? Quina presència de dones hi ha en els llocs de responsabilitat? Quin tipus de festivals es concentren en el període estival? Quina importància té el patrocini empresarial, els ingressos propis o les subvencions en el seu finançament? Aquestes i moltes altres qüestions tenen resposta en el treball realitzat i expliquen el perquè un grup d’investigadors es llancen a desenvolupar una plataforma de serveis al món dels festivals.


I tu què vols descobrir del món dels festivals? Entra!! http://profestival.net/


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada