29 d’oct. 2015

Crònica de la visita a l'Antic Teatre



Pels estudiants del Màster en Gestió Cultural de la UB  

L'Antic Teatre és un espai cultural cívic i independent situat al Casc Antic. La seva funció és investigar, innovar i desenvolupar nous llenguatges escènics i artístics. 10 anys després de la seva creació els alumnes del Màster en Gestió Cultural hem realitzat una visita a les seves instal·lacions.

Cal apartar els turistes que fotografien tots els angles del Palau de la Música per descobrir, al carrer Verdaguer i Callís, una portalada i unes escales que ens porten a un racó ocult del barri de Sant Pere de Barcelona.

L'Antic Teatre és també un bar-jardí que permet finançar gran part de l'arriscada programació artística del teatre. A la terrassa ens rep Imma Romero, responsable de comunicació de l'Antic, que ens ensenya les entranyes del teatre com els despatxos, la cabina de control i la mateixa sala, preparada per encabir-hi unes 80 persones.

L'objectiu d'aquest espai és afavorir la tasca de creació de l'artista professional, com una forma de superar el teatre de text i enfortir la relació d'independència amb l'escena. El seu suport a la creació és el motor que genera la cadena de valor, on el teatre és present des de la investigació a la distribució, passant per l'exhibició i la promoció.

Amb un equip fix de sis persones i vuit més de forma eventual, el teatre fa un esforç constant per fidelitzar el seu públic i per captar-ne de nou, però sense oblidar en cap moment aquell públic potencial que està per formar. Les seves més de 90 propostes artístiques suposen un aval merescut a la gestió ciutadana i privada que fa l'Antic.









Més fotos al nostre Facebook


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada