21 d’oct. 2015

Oriol Toldrà co-gestor de l'Auditori Pau Casals del Vendrell



L'Oriol Toldrà es va incorporar al 2010 a la plantilla de l’Auditori Pau Casals del Vendrell fent tasques de suport a gerència. Actualment el co-gestiona tant en la vessant artística com organitzativa i econòmica. L’Auditori Pau Casals té una programació anual d’activitats culturals en el món de la música clàssica en atenció a la música de violoncel. 


· Perquè vas escollir el Màster en Gestió d’Institucions i Empreses Culturals de la UB?
En començar a treballar en una institució cultural com l’Auditori Pau Casals, diferent del que estava realitzant fins llavors, te n’adones que necessites molt més que l’experiència que et va donant el dia a dia per a poder fer bé la feina, no només organitzativament i administrativament, sinó de donar-li contingut i impuls.
Després de buscar i preguntar, el Màster en Gestió d’Institucions i Empreses Culturals de la UB era el que oferia un programa més complert, amb una solvència demostrada i coneguda per ser l’Universitat que feia més anys que l’estava realitzant i amb grans resultats degut als professionals del món cultural. D’altra banda, en l’horari i en el període en que està proposat al màster és ideal per aquells que volen ampliar coneixements a la vegada que continuen amb els seus treballs, aquells qui en tenen, o per realitzar practiques en empreses o buscar treball, aquells que encara no han pogut accedir al món laboral. 


· Quina assignatura del Màster t’ha estat més útil de cara al món professional?

En el meu cas particular, les assignatures més interessants i aplicables directament a la feina són aquelles que t’han donat eines per a poder realitzar la teva feina ben feta, amb criteri i confiança. Tenir eines per a poder decidir de fer una producció o una altra a nivell econòmic d’una manera senzilla (Gestió de pressupostos i pla de viabilitat i recursos humans), saber com poder comunicar, de manera més efectiva, la feina o l’activitat, que li estàs dedicant molta passió i energia (Comunicació, Marketing, Social Media i Indústries Culturals), molt important per a poder difondre la música clàssica, missió difícil avui en dia.
Encara que no directament, però que en el fons també són aplicables, són aquelles assignatures que et donen referents teòrics que et situen la realitat económica i cultural, i les tendències que es va proposant, saber on estar-ne informat, per a poder adequar o proposar les activitats o accions que vols dur a terme. 


· Quina va ser la relació amb els teus companys i com valores el fet que gairebé el 40% sigui estranger?
Tenir companys de màster d’altres països és part important del curs, que hauria de ser obligatori, perquè coneixes i aprens d’altres realitats culturals, que et donen una visió més amplia del que s’està fent arreu del món per i amb la cultura, fent així un intercanvi de informació molt valuosa per a poder aplicar cadacú al seu país o per a saber com difondre la teva cultura a d’altres països. I sobretot, de crear uns vincles d’amistat internacionals molt importants.


· Quin és el valor afegit d’quest Màster en Gestió d’Institucions i Empreses Culturals de la UB?
Els valors afegit que m’ha donat aquest màster és conèixer i viure noves i diferents experiències en el món de la gestió cultural i contactes, tan a nivell professional com a nivell personal o d’amistat. 


· Si l’haguessis de recomanar a algú, què li diries?
Jo ho recomanaria a aquelles persones que volen o els agradaria dedicar-se a la gestió cultural i més que recomanar-ho, ho proposaria com a formació bàsica per a poder fer tasques de gestió cultural. És essencial que tothom que es dediqui a la gestió de la cultura tingui formació al respecte, ja que entre els diferents gestors que existeixen i han d’esdevenir es pot millorar molt tota la activitat i potenciació de la cultura d’una institució cultural, veïnat, poble, ciutat, país o el que sigui, millorant així també la qualitat de vida de l’actual generació i de les que vindran. 


· Finalment, com valoraries la teva experiència del Màster?
Particularment, la meva experiència al Màster ha estat plena. He passat de fer tasques administratives en una institució cultural a poder gestionar-la d’una eficient i eficaç, amb seguretat de decisió i amb implemetació de tot tipus de noves idees. Per a la meva vida professional ha estat crucial.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada